گیاهان موجودات زنده ای هستند که مکانیسم هایی را برای دستیابی به هدف اصلی خود ایجاد کرده اند: تولید مثل کردن، یعنی تولید میوه.
یک فرآیند تولید مثل کارآمد برای محصول خوب ضروری است.
گلدهی نشان دهنده گذر از مرحله رویشی به زایشی گیاه است. این مرحله با بلوغ میوه ها و به تبع آن دانه ها به پایان می رسد. بعداً اگر هر دانه شرایط مناسبی داشته باشد به گیاه جدیدی تبدیل می شود.
عملکرد بیولوژیکی گل شامل محافظت از فرآیندهای تولید مثل جنسی است که توسط گیاهان برای تداوم گونه ایجاد می شود.
در طول گرده افشانی، دانه های گرده از بساک به کلاله منتقل می شوند، آنها جوانه می زنند و لوله گرده ای را تشکیل می دهند که از طریق آن به تخمدان نفوذ می کند و تخمک را بارور می کند.
پس از لقاح، گل در فرآیندی که به نام میوه دهی شناخته می شود تبدیل به میوه می شود.
رشد میوه پس از لقاح برای رشد سریع بافت های تخمدان آغاز می شود. مرحله اول با تقسیمات سلولی متعدد مشخص می شود. هنگامی که تقسیمات سلولی کاهش می یابد، میوه از طریق گسترش سلولی تا اندازه نهایی خود به رشد خود ادامه می دهد.
در این مرحله شروع به انباشته شدن نشاسته، اسیدهای آلی و سایر مواد می شود. در نهایت، رسیدن میوه با وجود تنوع بالایی از تغییرات شیمیایی و ساختاری که عطر، رنگ، بافت و ترکیب نهایی بیوشیمیایی میوه را تعیین میکند، مشخص میشود.
ما چهار شرط را برای ایجاد یک میوه خوب متمایز می کنیم:
- برای تولید گلدهی مناسب، جوانه های گل بالغ، خوش فرم و تغذیه شده لازم است.
- دمای مطلوب برای جوانه زنی خوب، رشد لوله گرده و لقاح.
- تامین کافی مواد مغذی زمانی که تخمدان شروع به رشد می کند، زیرا رشد اولیه میوه ها به سهم تغذیه ای بستگی دارد.
- کنترل تنظیم هورمونی.
منبع: https://www.artal.net/en/inducers/flowering-and-fruit-setting