هیومیک اسید چیست ؟

🖋️🔍 زمانی بود که تصور می‌رفت هر موجود زنده‌ای پس از مرگ بطور کامل به عناصر تشکیل دهنده‌اش تجزیه شده، به #طبیعت باز می‌گردد. گرچه این مطلب تا حدود زیادی درست است، اما از چند دهه قبل #دانشمندان متوجه شدند که تجزیه بافت‌های مرده همیشه بطور کامل انجام نمی‌شود، لااقل در مورد مواد خاص و در شرایط ویژه‌ای #میکروارگانیسم‌های تجزیه کننده #مواد_آلی، #پلیمرهای ویژه‌ای را می‌سازند که به تشکیل #نفت، #زغال‌_سنگ و یا #مواد_هیومیکی (Humic Substsnce) منجر می‌شود. آنچه در این مبحث مورد نظر ماست چگونگی تشکیل مواد هیومیکی می‌باشد.

✅ اگر *یکصد کیلوگرم #بافت_گیاهی*، مثلاً برگ خشک را در زیر لایه نازکی از خاک قرار دهید و #گرما، #رطوبت و #اکسیژن کافی برای آن تأمین کنید ظرف مدت چند ماه که در بهترین شرایط کمتر از یک فصل نیست، پس‌مانده‌های گیاهی به ۱۵ کیوگرم #کمپوست تبدیل می‌شوند. کمپوست در واقع ماده #ارگانیک نیمه تجزیه شده است و با چشم غیر مسلح می‌توان بافت‌های گیاهی را در آن تشخیص داد.
چنانچه روند تجزیه ادامه یابد میکرو ارگانیسم‌های تجزیه کننده موجود در خاک که عمدتاً از قارچ‌های میکروسکوپی می‌باشند

✅ سرانجام درمدت زمانی که هیچگاه کمتر از یکسال نخواهد بود از ۱۵ کیلوگرم کمپوست چیزی حدود ۳ کیلوگرم ماده نرم قهوه‌ای رنگ به جای می‌گذارند که به آن #هوموس گفته می‌شود.

✅ در هوموس با چشم غیرمسلح شما آثاری از بافت گیاهی مشاهده نمی‌کنید. اما در زیر میکروسکوپ سلول‌های گیاهی قابل شناسایی هستند.
بنابراین هوموس نیز مراحل میانی تجزیه را طی می‌کند. اگر مجدداً شرایط مناسب برای فعالیت میکروارگانیسم‌ها یعنی گرما، رطوبت، اکسیژن و مواد معدنی فراهم باشد، *از ۳ کیلوگرم هوموس در دوره‌ای که ممکن است به ده‌ها و یا صدها سال نیز برسد، سرانجام چیزی حدود ۱ کیلوگرم ماده سیاه رنگ مایل به قهوه‌ای به نام #هیومیک_اسید تشکیل خواهد شد.

✅ مواد هیومیکی نام خود را از هوموس گرفته‌اند. از آنجا که این ماده ph اسیدی ضعیف دارد و مشتق از هوموس می‌باشد به نام هیومیک اسید هم شناخته میشود. اما حقیقتاً هیچ شباهتی به اسیدهای شناخته شده چه #معدنی و چه #آلی ندارد.

✅ موادهیومیکی در واقع طیف وسیعی از ترکیبات آلی- معدنی گوناگون نظیر اسیدهای آمینه، پتیدها، فنول‌ها، آلدئیدها و اسیدهای نوکلئیک در پیوند با انواع کاتیون‌ها می‌باشند که مجموعاً ترکیب بسیار پیچیده‌ و شگفت‌انگیزی را ساخته‌اند که می‌توانند میلیو‌ن‌ها سال در طبیعت دوام بیاورد و اعمال بسیار شگرفی انجام دهند.

https://www.instagram.com/p/C3s9G6FL12A/?igsh=MTV3eDEza2NtOGkweg

 

🍃 پوهوموس آلمان؛ POW HUMUS

پوهوموس اسید هیومیک تغلیظ شده و 100% قابل حل در آب با کیفیت بالا و حاوی 85% هیومات پتاسیم ، محرک رشد گیاه و اصلاح کننده خاک است که برای گیاهان زراعی و باغی، درختان میوه، گیاهان زینتی، چمن و مراتع به هر دو روش خاکی و محلولپاشی استفاده میگردد. این ترکیب یک هوموس دائمی است که غیر قابل تجزیه است. (عمل تجزیه معمولاً به سرعت توسط میکروارگانیسم های خاک انجام میشود).

پوهوموس را میتوان به تنهایی و یا با اغلب کود ها و ریز مغذیها استفاده نمود.

منشاء پوهوموس :

اسید هومیک تغلیظ شده ای است که از سنگ های لئوناردیت مرغوب معادن آلمان استخراج می شود. اسید هومیک ترکیبی آلی است که در نتیجه تجزیه طبیعی مواد آلی به ویژه گیاهان مرده در خاک ، زغال سنگ و تورب یافت میشود.

مهمترین مزایای پوهوموس:

پوهوموس یک محرک رشد و عامل بهساز و اصلاح کننده خاک است که به ویژه برای خاک های شنی و رسی استفاده می گردد. این ترکیب را میتوان برای کلیه گیاهان باغی و زراعی بکار برد. پوهوموس همچنین قادر است کارائی کود ها را افزایش و هزینه ها را کاهش دهد.

به طورکلی مزایای استفاده از پوهوموس به شرح زیراست:

🌱 محرک رشد گیاه از طریق تولید انبوه بیومس یا توده زنده

🌱 افزایش محصول و بهبود کیفیت گیاهان

🌱 افزایش کارایی و تاثیرکودها و کاهش آبشویی نیترات و مواد غذایی

🌱 بهبود ساختار خاک و ظرفیت نگهداری آب درخاک

🌱 محرک میکرو ارگانیسم های مفید و افزایش آنها

🌱 محرک آنزیم های گیاه

🌱 توسعه ریشه و افزایش جذب آهن توسط میکروارگانسیم ها

🌱 افزایش جوانه زنی بذر و گسترش ریشه چه گیاهان

🌱 افزایش نفوذپذیری غشاء سلولهای ریشه گیاه و جذب موادغذایی

🌱 کاهش پس مانده علفکشها و مواد سمی درخاک

🌱 این ترکیب به عنوان عامل کلات کننده طبیعی برای ریزمغذی ها در خاک های قلیایی عمل کرده و باعث افزایش سرعت دسترسی آنان به گیاهان می گردد.

🌱 کاهش استرس یا تنش های ناشی از خشکی و نیزاسترس های ناشی از بکارگیری سموم

🌱 از ایجاد سله درخاک که سبب قطع ریشه ها و هدر رفتن سریع رطوبت خاک می گردد، جلوگیری می کند. اکسیژن مورد نیاز گیاه را تامین و از این راه موجب جذب بهتر مواد غذایی می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *