🛑 توصیه های مهم و ضروری در اواخر فصل خواب درختان به باغ داران محترم:
🖋️🔍 استفاده از چالکود در رشد و میزان عملکرد درختان بسیار کاربردی و ضروری می باشد (استفاده از کودهای ازت، فسفر، پتاس، گوگرد، سولفات روی، سولفات آهن و منیزیم).
✅ استفاده به موقع از روغن ولک می تواند به کند شدن گردش شیره نباتی و تاخیر در بیداری درختان منجر شود و این شرایط به خصوص در مناطقی که سرمای بهاره قابل انتظار هست می تواند به عنوان یک عامل موثر در جهت کاهش خسارت سرمازدگی تلقی شود.
✅ در انتهای فصل خواب به دلیل این که بازه زمانی حساس و بسیار مهمی هست باغ داران محترم باید دقت لازم داشته باشند که در بحث کوددهی و چه در بحث سمپاشی (آفات/ بیماری) در بهترین زمان ممکن و به موقع عمل کنند.
✅چنانچه عملیات هرس در برنامه باغ برای اواخر فصل خواب درختان تدوین شده است بلافاصله پس از اعمال هرس نسبت به روغن پاشی درختان اقدام نمائید. روغن ولک قبل از تورم جوانه ها به همراه سموم حشره کش استفاده شود.
✅ به فاصله یک هفته بعد از عملیات روغن پاشی تا زمان تورم اولیه جوانه ها فرصت هست که نسبت به محلول پاشی درختان با ترکیبات مسی اقدام شود.
✅ در بحث استفاده از کود فروت ست (ازت + ریزمغذی ها + آمینواسید) زمان استفاده این کود قبل از باز شدن شکوفه درختان می باشد و تا زمانیکه شکوفه درختان نشکفته باشد باغداران محترم فرصت دارند که به محلول پاشی درختان بپردازند.
✅ بهترین بازه زمانی در زمان تورم حداکثری جوانه های گل (یک هفته تا 10 روز قبل از باز شدن شکوفه درختان) می باشد.
⛔چنانچه به هردلیلی در زمان گلدهی درختان، نسبت به محلول پاشی درختان اقدام شود سبب باعث اختلال در گرده افشانی و عملیات تلقیح درختان خواهد شد که این شرایط در مجموع باعث کاهش باردهی می شود.
⛔ در مناطقی که سرمای بهاره انتظار می رود قسط اول سرک کود ازته توصیه نمی شود و باغداران محترم به همان میزان ازت موجود در ترکیب فروت ست بسنده کنند.
🛑در طی بازه زمانی گلدهی درختان تا زمان ریزش گلبرگ از آبیاری درختان خصوصا به صورت غرقابی جهت جلوگیری از ریزش گل ها ممانعت به عمل آورید، در صورت لزوم و خشکی کامل خاک بصورت آبیاری سبک طی چند مرحله اقدام بفرمایید.