پس از برداشت زعفران ، زمین به دلیل تامین نیازهای پیاز زعفران ، مواد مغذی خود را ازدست می دهد. به همین دلیل بعد از برداشت زعفران ، یعنی تقریبا در آذر ماه باید زمین را برای محصول‌دهی سال آینده آماده کنیم.
اقداماتی که بایستی پس از برداشت زعفران انجام دهیم عبارتند از:
آبیاری زاج آب زعفران، استفاده از کودهای تقویتی و مبارزه با علف‌های هرز.

زاج اب زعفران چیست؟

مرحله زاج آب زعفران به فرآیند آبیاری و تغذیه گیاه زعفران بعد از برداشت زعفران اشاره دارد. این مرحله به منظور تقویت پیاز زعفران و بهبود عملکرد گیاه در سال‌ آینده انجام می‌شود.

آبیاری زاج آب

زاچ‌آب یکی از مهم‌ترین مراحل آبیاری زعفران است که بعد از آب گل انجام می‌شود. این مرحله از آبیاری با مرحله قبلی تقریبا 40 روز فاصله دارد و زمان آن بعد از برداشت زعفران است. آبیاری زاچ‌آب در دوره رشد و تکثیر پیازها، انجام می شود.

زاچ‌آب از یک سو برای تقویت فرآیند تکثیر پیازها و از سوی دیگر برای کاهش احتمال یخ‌زدگی در فصول سرد سال انجام می‌شود. از نظر تقویمی زمان این آبیاری ماه‌های آذر و دی است که آخرین جبهه‌های هوای معتدل نیز به اتمام رسیده و زمین در آستانه فصل زمستان قرار دارد.

در این مرحله و بعد از برداشت گل زعفران، باید از کودهایی استفاده شود که رشد ریشه زعفران را بهبود داده و باعث جذب بهتر عناصر غذایی توسط ریشه از خاک شود.

در زمان آبیاری زاچ آب از کودهای سولفات آمونیوم (و نه اوره) + فسفر و پتاس بالا + اسیدهیومیک + ریزمغذی کامل در آب آبیاری بکار رود.

کوددهی زاج آب ثانویه

کود دهی ثانویه حدود دو هفته تا ده روز بعد از زاج آب اولیه انجام می‌شود. اما این کود دهی برای مزرعه ما چه فوایدی دارد؟ کود دهی ثانویه معمولا باعث رفع تنش و جلوگیری از یخ زدگی گیاه در فصل زمستان می‌شود. پس اگر می‌خواهید مزرعه شما به نتایج خوبی برسد؛ این مرحله از کود دهی را فراموش نکنید.

کوددهی مناسب بعد از برداشت زعفران

از آنجا که بعد از برداشت محصول، زمان تولید پیازهای دختری و تکثیر ریشه گل‌های زعفران است، مزرعه زعفران به مواد مغذی و عناصر معدنی مختلف نیاز بیشتری دارد. در این دوره زمین نیز از نظر غلظت مواد مغذی در وضعیت مناسبی قرار ندارد زیرا منابع غذایی زمین در فصل برداشت مصرف شده‌اند.

بنابراین، ضروری است که در فصل بعد از برداشت، کوددهی جدی گرفته شود. کوددهی در این فصل می‌تواند به هر دو روش آبیاری و محلول‌پاشی انجام شود.

به جهت بارورسازی خاک ، کمک به حفظ ذخایر غذایی در پیاز دختری و افزایش وزن پیاز دختری ، استفاده ازکود مایع مرغی که حاوی هیومیک اسید می باشد وکود آلی مایع که حاوی اسید آمینه است ، توصیه می گردد.

با یک کوددهی اصولی و حساب‌شده می‌توانید در همین فصل پاییز، افزایش محصول سال آینده خود را تضمین نمایید.

از بین بردن علف‌های هرز زعفران

علف‌های هرز در هر باغ و مزرعه‌ای رقبای سرسخت گیاهان و درختان زمین شما هستند. همانطور که می‌دانید این علف‌ها با رویش بیش از حد خود بخش زیادی از منابع آب و عناصر مغذی مورد نیاز ریشه زعفران را تصاحب کرده و پیاز زعفران را در معرض فقر مواد حیاتی قرار می‌دهند.

می توانید جهت از بین بردن علفهای هرز مزرعه خود، از سموم علفکش استفاده نمائید و یا وجین دستی کنید. دقت کنید که سمپاشی باید قبل از طلوع آفتاب یا هنگام بعدازظهر در هوای آرام و بدون باد انجام شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *